Tuesday, 10 January 2017

January 2017

Assalammualaikum wbt :)

hai semua...Happy New Year!!! yeayy...dh masuk minggu ke2 tahun ni kan...





So far, sume berjalan lancar..progress study umi pun mmg cun..sbb rajin dtg UKM n buat keje :P
heee...lagipun now, mggu exam kan..so, abi mmg pulun je dgn study group die..heheh.
paling pun ialah...umi non-stop makan...heheh...

saje nk ngomel kt sini..heheh..psl bodyshop tu nnt umi review lagi tau...so far nmpknye ok dgn kulit umi n abi pun puji sesuai...n now pulak tgh try scrub Himalaya.hee...skrng ni byk kes pasal skincare yg banyak kt pasaran mcm cendawan tumbuh...tapi kite xtau samada lulus KKM atau x...
So, umi amik langkah paling selamat ialah beli product yg de kelulusan KKM dan sesuai dgn kulit umi..Ini bole mengelakkan kerosakan kulit muka kite n kurangkan pembaziran duit :)

ehh..panjang pulak ngomelan umi kan..hehhe..sat, nk bubuh kata2 semangat utk semua :)





till then,
x0x0


p/s: about the STEP tu, jgn pernah kite bandingkan STEP kite dgn org lain sbb xsemua sama tp igt yg Allah ada utk tolong kite
:-*

Monday, 26 December 2016

FOSSIL SALE di ZALORA

Assalammualaikum wbt :)


hai semua...hee...YES!!! Year End Sale!!! kannnn..heheh...sambil2 buat assignment, umi nk restkan minda jap...p la ke web ZALORA since dpt notification kt email kan :) sekali read email, ehhh de sale la utk FOSSIL!!!! masyaallah....berbaloi pulak rsnye kalo beli online kt ZALORA ni...sbb potongan 30% tau...tapi kena la cepat tau... :) cmne nk tau???
mudah je... p ke web ZALORA. lps tu click ke SALE icon kt situ..then, kite filter la nk tgk ape..cm umi, Click kt women, handbags, FOSSIL

Click utk besarkn image :)

ni antara fav umi :)

Fossil Emi Saddle Bag


Click utk besarkn image :)

Click utk besarkn image :)
Fossil Emma Tote


Click utk besarkn image :)
Yang kt ats ni sume mmg fav umi :) sbb umi suke sgt..sbb konon cm muda 10thn.heheh wpun 2017 ni dh masuk 32 dh umi ni..TUA sudah :P


so, bole la belek2 kt web ZALORA tau


till then
x0x0

Sunday, 25 December 2016

Mask from Bodyshop - DROPS OF YOUTH™ YOUTH BOUNCY SLEEPING MASK

Assalammualaikum wbt


hai semua :)ok, now nk share smlm umi TERBELI heee....terbeli DROPS OF YOUTH™ YOUTH BOUNCY SLEEPING MASK. Sebab kan, tetiba rs pore kt muka ni ngade sgtttt..beria dorg nk ganggu umi..kan before ni umi dh apply

  1. DROPS OF LIGHT™ PURE HEALTHY BRIGHTENING SERUM
  2. DROPS OF LIGHT™ PURE TRANSLUCENCY ESSENCE LOTION
  3. DROPS OF YOUTH™ YOUTH CONCENTRATE

So, umi pun p la Bodyshop kt IOI Putrajaya tu kan.umi tnye umi nk kecikkan pore..n die suggest umi pakai yg DROPS OF YOUTH™ YOUTH BOUNCY SLEEPING MASK.. :). 


DROPS OF YOUTH™ YOUTH BOUNCY SLEEPING MASK  ni 90ml dgn harga RM179 


Yang ni memudahkan umi sbb xperlu nk pkai nightcream once dh sapu mask ni..
YESSS umi suka sbb jimat masa utk tidur :)  Staff situ btau cmne nk guna...sapukn ke muka lps umi sapukan DROPS OF LIGHT™ PURE TRANSLUCENCY ESSENCE LOTION & DROPS OF YOUTH™ YOUTH CONCENTRATE setiap malam selama 2mgu.Selepas 2mgu baru selangkan 2-3malam semggu :) Kelebihan penggunaan mask ni ialah, die baiki sel kulit muka umi n bantu utk kecilkan liang pori di muka umi. 

Maka, skrg ni complete set umi :) n if de rezeki lebih bole beli daycream pulak nnt :)



So, kwn2 bole try la...umi suke yg Drops Of Youth ni sbb die best...Cara penggunaan pun xperlu byk n menjimatkan :) lama jugak kan bertahan heee... nnt umi share cmne hasilnya ye..hopefully bertambah baik ye..insyaallah...:)


till then,
x0x0

Saturday, 24 December 2016

Selamat Datang "Wishlist" 2017



Assalammualaikum wbt :)

hai semua,,kite ade lg semggu nk ke 2017...cmne semua???alhamdulillah... bg umi, tahun 2016  ni wpun byk cabaran tp setimpal dgn ape yg umi capai :) alhamdulillah.
dari segi study, alhamdulilllah..data dh almost 80% di analisis, paper pun dh publish 2..3pembentangan. wpun perlu lg 2 yg diiktiraf pihak Uni.insyaallah akan diusahakan sehinga sebelum March 2017. :)

dari segi kesihatan yg melibatkan berat badan..alhamdulillah..umi dh lost 10kg from May 2016 until Dec 2016. :) gembira xterkata..wpun dr Sept lepas umi stop consume Herbalife, just mkn secara random tapi umi jg pemakanan dan tetap teruskan senaman..mgkn umi perlu kurang lg 2-3kg utk dpt berat ideal iaitu 52/51kg.tp agak mustahil sbb now ni sedap je makan hehehe especially bila stress..
ini habit yg kurang baik..mohon jgn ikut ye :P






SO, utk next wishlist, ape yg umi nk capai pulak ye.

  • habiskan Phd wpun bkn GOT (inysallah 2018 bole konvo sm abi) .doakan ye
  • dpt bby baru...bg aisy kawan pulak..sbb manja sgt ni
  • ni lg penting..AUTOGATE..heee sbb xlarat nk bukak gate time hujan n panas nnt demam :P
  • kurangkn boros (shopping) n baiki habit utk buat simpanan duit. doakan ye
  • paling penting ialah, doakan umi semoga xlari dari landasan utk mencari dan mngejar redha allah.ni kite doa supaya kite sume di lindungi allah ye ...amin insyaallah :)  





umi doakan kite semua mencapai ape yg kite hajati dgn izin allah :)






till then,
x0x0

Friday, 23 December 2016

Ke NGC di Kuantan

Assalmmualaikum wbt


hai semua :) ok, ni cite throwback..heee...lebihkurang sebulan ke Bandung, 14 Nov 2016, umi kena p present paper kt Kuantan pulak..heee..mmg peluang la kan si aisy ni :)
berjalan sj...perjalanan phd ni rs nk meraung!!...huuuu

ok, back to the story ye....perjalanan dr rumah ke kuantan agak mencabar sbb hujan sepanjang jln..pastu aisy pulak, cm biasa la...drama memanjang..heee..so agak lama nk smp kuantan tu...

tp alhamdulillah, smp jugak kt Kuantan...trs kami check in..solat semua n trs ke bilik seminar :)
berdebar sbb esok tu umi nk kena bentang paper umi..ketaq xigt!!!.hehehe....tapi alhamdulillah..tq prof!!! sbb slalu bantu student tua yg malas ni..tq allah sbb sentiasa buka jalan utk umi.. tq abi n aisy :)

ok, lps je bentang paper tu kan, ptg tu kami ke Teluk Cempedak..ya allah!! cantik nya permandangan kt sini..sgt tenang!!! last umi p TC ni, ms 1st year which in year of 2004 kot. lama kan..heee.. trs rasa berumur sgt...




Kat TC ni, aisy gembira sgt sebab bebas kan berlari2...pastu seronok sgttt!!! wpun byk monyet..heee
punya la aisy main lari2 tetiba, terjatuh trs basah..hehehe...sempat umi amik vid..bile umi tunjuk die vid tu..trs die xmo tgk sbb nnt umi gelak..die malu..h :P heee umi suke sakat aisy ni..hehehe...
trs umi beli baju la..sbb xbwk baju spare..heheheh.... pastu nk pujuk pulak, umi pun blnja ice blended n donut. :) alhamdulillah aisy ok... otw nk balik hotel, mmg plan nk bwk aisy mkn malam..tp die dh tertido..makanya, umi n abi je la makan...elok je nk smpai hotel di bangun trs mintak banana!!!
mana nk carik ni nak oi??? kami pun ronda2 la kt area situ, alhamdulillah dpt la beli banana :) gembira xterkata si kecik ni...

esok nya pulak, otw nk balik rumah kami ke Petrosains Playsmart, Kuantan...
Masyaallah mmg best!!..umi n abi rs cm back to school!!! sgt seronok...kami yg terlebih jakun..heheh..asiy dh tentu sakan berlari mencuba semua yg ada kt situ... ms kami p sana, ade rombongan/slot budak2 dr tadika di sana :) mmg menarik la...sbb kt situ, staff Petronsains Playsmart memberi taklimat tentang apa yg ada, bagaimana semua yg ada di situ berfungsi..Staff ni sgt peramah, wpun budak2 tadika..tapi taklimat yg disampaikan mudah difahami..tidak terlalu teknikal..
Logiknya, mereka kaitkan dgn kehidupan kita...secara realitinya mmg berlaku.. :)

Maaf sgt sbb umi xsempat nk snap byk sgt gambar kt sana..huhu





Utk kwn2 yg bercuti kt sana, bole la bwk anak2 ke sini ye..PERCUMA!!!
ok, kt bwh ni umi pinjam maklumat dr web Petronsains Playsmart ni






till then,
x0x0

Thursday, 22 December 2016

Trip To Bandung Part II (2016)

Assalammualaikum wbt


hai semua :) wahhh cuti panjang mgu ni.hee..ok la nk sambung cite dh basi ni..hehe...
hari kedua dibandung, kami cari supir...supir ni baik...alhamdulillah dpt p jln2 n shopping cket2 kan..
memula kami ke pasar baru...bkn nk beli kain sulam pun..ibu kirim telekung n kain ela...so, umi pun terjah la situ dulu.

Di Pasar Baru tu...masysaAllah cm kt Pasar Payang..seronoknya!!!..mcm2 ada...n benda pertama yg umi carik ialah kain ela..adoiii..sgt cantik tau...byk pilihan..ade sulam, ade lace, ade cotton, ade silk, ade chiffon..yg umi pilih ialah yg xde kt Jln TAR..heheh... ni la umi beli yg ibu pesan tu..heee corak yg sama diff color..konon utk baju raya :) umi sj beli yg bole pakai selalu..xnk ikut fesyen sgt..heheh..



Lepas beli kain ela, umi beli pulak telekung yg ibu dh pesan awl2...alhamdulillah dpt la beli 5psg...utk ibu, adik, adikipar, MIL n umi punye la :) heee...


Umi dibawa ke DFashion Textile..Memang gile la tgk collection kain kt sana...cm umi btau td kan, byk pilihan tp kena bijak..heheh...tapi byk gak umi beli...sume dlm 300RM je..heee cume umi xsempat nk beli kain SILK..huhu..sbb jimat nk p jln2 heee...gitu la..tp mmg puas hati sgt...heheh.
Kt bwh ni la kain umi beli...cukup utk ibu, adik, MIL, adik ipar n umi :)


Kemudian, supir tnye nk p mana???umi ckp umi lapar..die pun bawak kami p mkn kedai Belacan Bandung..Ya Allah, kenyangnye..dan sedap..umi pilih ikan bakar :) heee..sedih xdan mkn aym penyet..harga berpatutan..masyaallah sedap sgt..

Hari Ketiga, Kami di bawa ke Tangkuban Perahu..woo!!!!masyaallah cantiknya ciptaan tuhan :)
xpernah umi p tmpt cmni..heee mmg bersyukur sgt...kt sana sejuk sbb tanah tinggi kan :)
Aisy plg suka sbb dpt menunggang kuda :) penat juga jln kat sana...tp sedih lg sbb xturun smp bawah.hehehe...sbb nk kejar masa bwk aisy jln2 sbb ms tu dh mendung nk hujan... sepanjang perjalanan kami borak psl kopi luak...heheh..supir siap stop kt situ tnye nk try ke??umi xmo sbb geli..hehehe...so, kami teruskan perjalanan kami.
Perancangan allah tu pasti kan...mmg hujan turun lebat sgt...tp lps je kami lalu kt FarmHouse...hujan stop...hehehe xpe la kan.




So, supir bawak kami ke Floating Market :) mmg best la..sgt tenang...de jugak jual cenderahati...heheh aisy cm biasa la gado ngn umi..sedih lg kan umi ni..heheh..sbb termarah die...rupenya aisy nk naik boat yg single...xmo ramai2..HOIIII....cm raja pulak die kan..ok, layan kan je..hehehe..sini de feeding area...aisy dok seronok bg mkn ikan..umi pulak jakun tgk gerai terapung..sedap jugak mee die...alhamdulllah kenyang...aisy pun suke :)  mmg timing kami asik hujan je :)heee xsempat nk explored byk..tp dpt la aisy rasa seronok bg mkn arnab...seronoknya aisy dok kejar2 arnab..heheh








Lepas ke Floating Market, kami dibawak ke Rumah MODE..heyyyyy sini lagi pening...hahaha...sbb die outlet kan...mmg rabak poket..hahaha...umi xbeli sgt pun..just beli bj utk anak buah je..hehehe...
tp kan best minum kopi kt situ...lupe nk snap...tp SEDAP sbb de kulit kayu manis..time ni aisy tdo sbb kepenatan..hahaha...mabok dh umi ni...dok kira uang je..hahaha. kami di tnye nk p outlet lain x?
kami pilih utk xp..heheh...bg umi mgkn sama je...so, jimat cket la kan...hari keempat kami nk balik dh..tp xp lagi Farm House tu..huhu...so, mkn malam kami mkn di Trans je...Mall tu kan, mmg sedap..lupe pulak nama kedai tu...tp mmg murah..kopi die best!!!

Hari keempat tu, awl pagi supir amik kami sbb kami mohon beliau bawak kami ke FarmHouse :)
YEAYYY..alhamdulillah sempat tau.....kt situ kan, sgt indah..cantik sgt!!!!wpun nk hujan dan drama ngn aisy tu byk..hahaha..abi geleng kepala tgk ank beranak ni..heheh...
dlm gado ngn aisy..sempat la umi beli brg umi..lol








Kt sini pun byk haiwan!!mcm2 jenis..heheh..tengok la gelagat dorg ni..umi dok jerit2 takut..hahah
2org ni sakan!!!..mmg cantik cm kita p Bukit Tinggi, Pahang tu...cantik tau tp sbb nk hujan, kami cpt2 lari tukau amik susu!!sedapnye!!! hehehe






OTW nk ke airport, supir bwk kami kedai ANAK..sana lg la mcm2 hahaha..ehh sume la mcm2 kan...haritu mmg hujan je...nk ke KARTIKA SARI pun redah hujan..sempat la beli ole-ole cket kan...

Overall, mmg seronok tp kekangan masa tu..heheh...mgkn bole p next time kan...hehehe..



till then,
x0x0

Tuesday, 13 December 2016

Trip To Bandung Part I (2016)

Assalamualaikum wbt,


hai semua..sihat?alhamdulillah..adoiiii..la,a btl xngomel kat sini..heee..ade probs cket kt study umi..huhu..sape suh malas kan..hahahha..drama queen pulak tu..heheh...
ok..umi ke bandung ni bkn holiday tau!!! tapi p present paper heheh..adhock!!! sbb memula umi btau prof xmo p, sbb xde geng kan..pastu abi dh start class..so cm byk kekangan tau!!!plg penting time tu ialah, paper xsiap lg n slide presentation pun tingtong...

dgn sv majuk..huhu..pastu die pksa p utk KPI opis..huhu..so, umi akur la...mmg tickets and hotel sume abi book via air asia go.mmg mencekik la duit kan sbb last minute!!..mmg ribut sbb passport kami dh matii.hehehe..gelabah la p hidupkn petang isnin tu...skali smp sana TUTUP!!!..tickets dh beli tapi passport????? PADAN MUKA!!! hahhaha..
xpe, selasa tu kami p awal pagi..alhamdulillah siap!! SIAP!!....mlm trs packing barang sbb flight rabu pagi tau!!!..hahahah..dh mcm kucing sbb gelabah ayam!!! hahaha...hoiii!!!!peribahasa apekah itu??


bermula perjalanan kami ke sana, abi dh siap2 beli food kt flight utk aisy sbb nnt check in hotel, xde la kelaparan kan..sbb umi nk reg lagi..nk tgk n join event lg..hahahaha.. nak tau umi dok mana kt sana??? umi dok kt tempat event umi tu iaitu HOTEL TRANS STUDION BANDUNG :)

masyaallah!!mmg best tau..5stars...gile x5stars??mhl oiiiiiii..hahaha sbb umi xnk lmbt ke event, abi decide dok situ..pastukan..dkt lak ngn TRANS STUDIO!!! mmg sakan la dua beranak tu p jln2 oiii..masa umi p present.hahahah...
















yg ni umi joinla..hehehe sbb konon nk p dinner hahah...walhal cuak nk present esok!!! hahaha...saje jenjalan...actually kan, kt Trans Studio ni bukan je indoor theme park..ade jugak part yg more to learn section tau...science section!!mmg best..sbb die de stimulation on TORNADO, marine lifes, etc...umi lupe byk hehe..tp mmg best la..aisy n abi paling suke part shark!!sbb bole sentuh.heheh.. cm bese la, umi penakottt..hahaha


ehh nnt umi story lagi... ni baru first day..2nd day lps umi present, lagi galak!!!



till then,
x0x0


Nuffnang Ads

Press

 

Template by BloggerCandy.com