Monday, 5 June 2017

Tudung or Shawl Raya 2017

Assalammualaikum wbt,

hai semua :) cmna ramadhan kali ni? alhamdulillah sume ok kan...heee
ok, umi nk share la utk raya kali ni, umi pilih Naelofar Hijab utk koleksi raya 2017 umi :)
baju pulak beli kain n umi tempah je heee..jimat cket :)

tapi posting ni, nk ngomel pasal tudung raya 2017...yeayyy... since dh berumur ni heee...umi xmmpu nk bergaya cm org muda..umi lebih suka shawl semi instant sbb mudah nk digayakn di pagi raya especially :) so, setakat ni umi dh grab 5 helai la heee..


2helai dr Ramadhan Collection iaitu Latiffa :)




3helai dr Moment Collection :)



koleksi ni umi beli kt goshop je heee....sbb rs harga die cm berpatutan utk umi  :P
umi senang sgt dgn Naelofar Hijab ni sbb rs mudah hee...actually kebanyakkan koleksi NH ni umi beli time sale je  :) and paling penting bole pakai utk p opis jugak :)

pstu kan bile tgk kt IG memasing ni mmg napsu tu membuak2 hahaha..tp kena igt kang pokai umi nnt..so, umi share sini je ye...mn tau kengkawan yg lain berminat nk carik shawl raya kan :)



1. New Rose & Serenity by Amirah Sulaiman #1

ShawlbyVsnow

2. Euphoria Raya

Sugarscarf

3.SofeaRose




Design shawl from SofeaRose ni pun menarik hati umi sbb warna2 die sgt best...ade pastel color, earth color..cm sesuai sgt dipakai time raya n bila2 masa shj..harga pun berpatutan tau :) if xsilap dr 75rm de yg sale item tu rm49 mn tau nnt raya lagi murah ke :)




kwn2 cmna?persiapan raya? if de lagi yg menarik nnt umi share sini ye  :)


till then,
x0x0

Wednesday, 31 May 2017

Dimanakah kita

Assalammualaikum wbt



hai semua..umi xreti la nk ngomel bab ni..yang pastinya banyak lagi yng perlu umi lakukan utk baiki kelemahan diri umi  :(







till then,
x0x0

Monday, 29 May 2017

Herbalife di Bulan Puasa :)

Assalammualaikum wbt



Hai semua :) cmna ramadhan? ok x? umi nk ngomel psl cara umi berpuasa dgn herbalife :)
bukan umi xamik nasi langsung tau..bohong la if umi xami nasi tau..
umi akan amik nasi time berbuka..tp bukan la mkn sampai xlh bangun tu ye...umi makan ikut portion yg slalu umi mkn...kuih muih???? bole je mkn tp if bole, elakkan ye sbb dh konpem2 manis kan..sbb tu di panggil pemanis mulut :) tp if kepingin jugak, mkn la cket ye...bkn beria ye mkn satg nnt beria la badan tu bertambah chomelll :P
ok ni umi share ye... so, pilihan di tgn kite  :)

click utk tumbesaran

click utk tumbesaran



n air masak cmna????well ni senang tau..heeee lps solat magrib tu, dh bole start minum air masak ye...:) br la rs best je...:)




so, dh nmpk kan cmna bulan puasa ni bukanlah alasan utk kite makan dgn dahsyatnye  :)
igt tau pesan nabi "makan sebelum lapar, berhenti sebelum kenyang" sbb ni memudahkan kita utk beribadah :)

japg dh mkn banyak2, mengantok pulak la,perut sebu la, perut xsedap dah rugi kite nk ke surau or masjid :)


till then,
x0x0



Thursday, 25 May 2017

Baru dan lama?

Assalammualaikum wbt


hai semua...heee nape la umi ni ngomel pasal BARU dan LAMA???
heee actually ni berkaitan dgn posting adik umi kt fb...sekali baca mmg sentap..bacaan kedua dh positive tau :)

berkisarkan pengurusan kewangan kita..ni antara yg umi igt sbb TERKESAN sgt tau :(

'SERBA BARU DI HARI RAYA'

kenapa ngn ayat kt atas tu ye..heee bila umi pk balik kan,,,yup ni mmg sebahagian cabaran buat umi..
xde la pulak umi beli sume baru heheh..tp kdg2 nafsu membeli ni mengatasi akal rasional hahaha...
so, bila bc dgn nada yg berbeza, baru umi paham hahahah...
adik umi sekadar memberi pandangan beliau.... :)

ok, mmg sume kawan2 sini mmg pandai mendeko kan..nnt share la ye kt posting blog memasing ye...
bagi umi, mmg xde yg baru pun...heee takat baru basuh je ade la...pastu pakai semula  :P

di zaman yg penuh mencabar dr segi ekonomi kan, mmg xde la umi beria nk beli itu ini.heee bkn keperluan heee..wpun hati2 dok gediksss nk itu ini...hehehe...


gambar hiasan tiada kaitan dgn bebelan di atas :P

so, jom kite kemaskn rumah memasing bkn mksd umi sblm ni kite xkemas  rumah hee..
jom kite kemas rumah utk menyambut ramadhan :) naikkan lagi semangat ramadhan ye :)



till then,
x0x0


p/s: umi dh pasang lampu lip lip tau :P




Wednesday, 24 May 2017

Ramadhan Mubarak

Assalamualaikum wbt

hai semua...xbape lama je lagi kite nk sambut kedatangan Ramadhan  :)
alhamdulilah dh selamat aboh ganti puasa  :P 
so, tahun ni kite pulun lagi ye...actually tiap bulan de keistimewaan masing2.. apapepun, niat kerana Allah :) insyaallah dipermudahkan dan diberkati oleh allah :)

tahun ni last umi cuti di bulan ramadhan ni since sept ni nk naik keje dh..huhuh...so, umi manfaatkan betul2 cuti umi...cm biasa, akan beli keperluan utk berbuka hujung mgu atau sblm balik rumah supaya xbazir dok dlm peti ais lelama tu heeee... n masak dlm kuantiti yg sederhana..mksd umi ialah sekali makan je abih xperlu bazir2...sbb umi n abi je yg mkn beria...aisy ni, die makan je ape kami makan kecuali yg pedas2 heee...so agak mudah untuk umi nnt :)

kat sini umi nk share pengalaman umi ms BF aisy, jgn takut if susu kite drop tau sbb ade hikmah tau...yg penting kite amik makanan n minum dgn secukunya especially air masak tu :) ms umi dulu, mmg time buka makan nasi etc la..n sebelum tdo mmg minum air masak je...bangun sahur minum la susu ke milo ke nk mkn vitamin memacam pun tp jgn lupa bilas tekak dgn air masak..n pump susu mcm biasa..igt tau, mindset kite tu :) n yakin dgn rezeki allah :)

heee gitu la pengalaman umi, 

ehh jap nk share something here wpun umi tau sume dh tau perkara ni :) moga bermanfaat utk kita :)





till then,
x0x0



salam ramadhan sume :)

Monday, 15 May 2017

2 minggu sebelum Ramadhan

Assalammualaikum wbt


hai semua..sihat?hehee ya allah lagi 2 mgu nk masuk Ramadhan :) how's ur preparation?
mksd umi persediaan diri utk memantapkn lagi hubgn dgn Alllah :) n of coz la dgn preparation on ur foods sume kan:) mesti ramai sambut awl puasa dgn family kt kampung kan..so, hati2 drive ye..

actually umi cm geylong jap ni...cm xlh buat keje...hee tu yg ngomel sini tu :) utk umi sume dh ready tau...bab stock dapur tu blm lagi sbb slalu beli bila nk masak je :) yg lain alhamdulillah ade...syukur...
bab study..allah je tau heee....kdg rajin tp byknye malas...


mgkn sbb today is MONDAY kot...tu yg slow jee..pape pun JOM!!! siapkn keje :)




happy working guys!!


till then
x0x0

Tuesday, 9 May 2017

Sahabat di Kolej UKM

Assalammualaikum wbt


hai semua :) sihat?cmna awal minggu ni..hee sume ok ke?esok cuti umum kan :)
nk throwback jap la..heee ms di UKM (2004) if xsilap la..hee umi dok kolej baru ms semester ke2 (berpisah dr kawan2 umi di kolej lama). xde kawan la..tp umi suke tgk sorg ni sbb die ni rajin study...
pkl8 am je dh dok kt meja baca buku.sume pun on time je buat..mmg tiap sem, die score je la kan...

slowly umi jd kawan ngn die ni...pastu umi tnye cmna cara die study..hee pastu die pun share ngn umi la cmna teknik study yg betul.alhamdulillah umbi berjaya ikut wpun umi tertinggal jauh heee..
kami bkwn sampai umi sambung master n die pun skali..pastu umi dh keje still lg berhubung...smp la ni la kami tetap bersahabat..dr bangi ke pendang ke sarawak ke penang jauhnya nilai persahabatan kami.. tp allah tetap jg hubungan kami :)

ni la kawan umi tu  :)



yg umi bangga dgn die  ni...die ade perniagaan sendiri..MARYAMKHADIJAH :) nnt kwn2 bole la visit ig depa ye :)








till then,
x0x0

Sunday, 7 May 2017

Fire Safety Awareness & Safety Tips During Fire (TZC Field Trip 2017)

Assalammualaikum wbt


Hai semua :) umi nk ngomel psl field trip aisy pulak :) wahhh betapa seronoknya beliau tau :)
Ok, on 13th April 2017, TZC Playgym sudi bawak anak2 TZC ni ke Balai Bomba utk ilmu tentang  "Fire Safety Awareness & Safety Tips During Fire"

Sebagai seorg ibu, umi amat beterima kasih pd pihak TZC sbbsudi anjurkan lawatan sambil belajar begini :) Pendedahan awl pd ank umi sgt umi hargai :) Sbb bg umi, lawatan ke luar taska sgt membantu perkembangan ank2 kerana anak2 akan rasai persekitaran yg berbeza.

Si cilik aisy ni pun seronok die bukan main....balik dr lawatan ni mmg xberhenti bercerita tentang ape yg berlaku..umi dgr pun rs teruja  :) Secara keseluruhannya umi dapat simpulkan beberapa point of view :)


  • aisy semakin pandai bercerita especially yg melibatkan fakta (tentang kebakaran )
  • peningkatan tahap konfiden aisy lebih baik 
  • semangat setiakawan (semasa di dalam bas & di balai bomba) lebih rapat 
ok jap umi share gambar ye :)









ni la abambombajunior umi :)



Bila belek semula gambar2 ni umi bersyukur sbb TZC banyak bantu umi dlm pemberi pendidikan pd aisy :) Anak2 yg lain pun teruja sume dok nk sembur air...sbb tgk cerita upin ipin kan :)
umi xpnh dulu cmni..umi jeles :P

till then,
x0x0



p/s: next trip kemana ye???tgu tau  :-*

Saturday, 6 May 2017

Mek Kembang Fashion Show - Aidilfitri Collections X Amyra Rosli

Assalammualaikum wbt


hai semua..lama blog ni bersawang heee..umi tersebuk smp lupa kenkawan kt sini..sorry gfs  :)
ok nk cite cket psl Mek Kembang Fashion Show - Aidilfitri Collections X Amyra Rosli 
yg berlangsung pd 27th March 2017 yg lepas..omaii dh nk 2bln ye..hee..ok umi dijemput utk hadir ke event yg superb ni...TQ MKC sbb sudi jemput umi skali lg :) Tahun ni mudah cket sbb abi cuti hehehe...so xde isu utk sape nk tgu aisy :) alhamdullillah allah mudahkan cara :)

sperti yg kita sume tau :), yg product MKC ini berasakan kain cotton :) segala jenis cotton ade tau.
nk english cotton ke swiss cotton ke crepe cotton ke, velvet ke sume ade..utk design pulak..omaiii sungguh menarik tau..dr jubah ke dress ke bj kurung modern ke bj yg style ke baju kerja harian pun bole diperolehi di MKC...samada nak beli yg ready-made or tempah ikut ukuran badan kite :)

umi suke ke butik sbb ble tempah ikut ukuran badan :) seronok tau  :) u should try tau gfs :)
ok berbalik pada event ni...masyaalahh sume cantik2 sgt..pastu de sicantik Amyra Rosli..n owner MKC yg super peramah n cantik ni cik Alia :)

joms layan gambar yg sempat umi snapped on that day :)













heee...collections ni dh bole dibeli tau :) so, ape tunggu lagi..jom hunting baju raya :)

Address:
Mek Kembang Cotton
C-13-G Bangi Gateway Shopping Centre,

Persiaran Pekeliling, Seksyen 15, 
43650 andar Baru Bangi, Selangor.



till then,
x0x0


Tuesday, 28 March 2017

Bye Bye MARCH

Assalammualaikum wbt

hai semua :) lm nk ngomel kt sini heee..almost a month kan...opsss MARCH pun nk abis dh..huhuhu
so far umi ok.:) korg cmne? ok nk gebang jap sepanjang FEB to MARCH ni heheh...





umi sibuk ngn zumba hahaha..konon nk kuruih sblm raya  hahaha  :P pastu umi sibuk dgn MARYAMKHADIJAH hehehe...ape tu? ni ig kwn umi, di jual shawl :) umi suka sgt pakai.. even p zumba pun umi pakai :)






feb sgt kejap sbb bz ngn study heheh..ye ke? heheh ye la since prof pun sgt mendesak suh siapkn keje hehehe...



Bulan ni pulak, sibuk la mcm2 hal eheh...dgn parents umi p umrah :) alhamdulillah dh selamat pun pulang ke malaysia..pastu kan aisy pulak kurang sihat...ya alllah hai..nnt umi kupas lebih lanjut.huhuh..tp now alhamdulillah dh sihat..Tapi Jumaat ni de follow up ngn doc :)
pastu kan umi sibuk dok pulun tempah baju raya..heheh :P pastu Khamis ni de fashionshow utk MekKembang pulakk..yeay!!! :) seronok sgt!! teruja nk p tau  :) bab study pulak, alhamdulillah wpun slow heee dpt gak siapkn task heheh...almaklumlah student tua  :)



ehh nnt kite sambung lg ye


till then,
x0x0

Nuffnang Ads

Press

 

Template by BloggerCandy.com