Thursday, 30 October 2014

Dilema susu FM

Assalammualaikum wbt

hai semua... :)
sihat? alhamdulillah aisy n family sihat.. :)
CUMA...ade sidikit gusar di hati ummi...ummi mmg bf aisy lagi..cuma..ummi sibuk dok ajar aisy susu FM..
ummi jahat kan?? :((
actually..ummi akan start ke site utk siapkn phd ummi..ni br 1st phase..act banyak lagi ummi akn ke site
bile p site..ummi akan tgglkn aisy
susu ebm xbyk cm dulu..just ummi restock daily je..n mlm aisy df ngn  ummi
so, ummi dh rs susah ati :(

ummi mintak teacher ajarkn..mmg meraung si aisy tu..almaklumlah.."Drama King" :P
alhamdulillah, last week teacher text ummi aisy ok...minum friso.huhu
ummi sedih tp happy :(

ok, next week ummi p seminar..kt KL je pun...tp sbb si aisy ni xpnh di ajar dok kt carseat..mmg meraung la gamaknye nnt...heheh
get ready la abi die nnt pekakkn telinga :)



till then,
x0x0

Thursday, 16 October 2014

10 HAK UTAMA KANAK-KANAK MENGIKUT ISLAM

Assalammualaikum wbt :)

hai semua..sihat?alhamdulillah.aidiladha dh pun berlalu...seronok?
seronok kan :) dpt himpun ramai2 dgn family :) masak bersama..eratkn hubungan..
raya kali ni, ummi di rumah in law :) alhmdulillah dpt gak merasa daging korban...MIL n Hubby yg masak  :)
ummi?? rasa aje..heheh

ok..back to the topic ya..
ape itu 10 HAK UTAMA KANAK-KANAK MENGIKUT ISLAM
meh, ummi share dr fb Dr Harlina Siraj


cuba kite amati setiap hak yg diutarakan. dh tentu sebagai ibubapa kite inginkan yang terbaik buat anak2 kan :)
pd pendapat ummi..ape yg ummi faham..

  • mesti semua fikir...hidup mati kan allah yg punya kuasa..ye betul...tp kalau bayi yg dibuang tu?dimana hak bayi tersebut?
  • diberi nama yang baik..yup adalah lebih baik nama yang diberi mempunyai maksud yang baik..kerna..panggilan kita pd anak2 kite seolah2 doa pada mereka :)
  • asingkn tempat tidur adalah penting..setelah mumaiyiz..sbb mereka dh kenal erti aurat, dosa pahala,..betul salah..bagi mengellakkan perkara yg dilarang berlaku...
  • pendidikan..mmg sgt penting..terutamanya agama :) ini kerana, dr situ la bermulanya sesi pembelajaran kite..kerana dlm islam terutamanya, dh menceritakan tentang ilmu sains, ilmu matematik etc. bkn maksud ummi agama lain tidak..semua agama menceritakn soal kebaikkan :) tetapi kita yg dilahirkan sebagai islam, HARUS, MESTI patuhi dan amalkn ajaran dn tuntutan agama kita :)
banyak lagi ummi nk ulas, so far ini dulu.maaf jika ape yg ummi utarakan ini, tak betul atau silap..
bole tegur ummi :)
jom share kt comments jom

till then,
xoxo

Friday, 10 October 2014

TAMAR COCOA

Assalammualaikum wbt

hai mommies :)
oernah dgr tentang "TAMAR COCOA"
pernah kan..
ok..nk review psl minum ni..

  1. ummi start minum setelah di perkenalkan oleh rakan
  2. alhamdulillah rasanye lazat dan MENGENYANGKAN sgt mengenyangkan bagi ibu BF
  3. menggantikan MILO ke TAMAR COCOA
  4. produk BUMIPUTERA

KHASIAT
  • cegah pembekuan darah
  • menurunkan tekanan darah tinggi
  • merangsang minda
  • membantu proses pembesaran anak-anak
  • anti oksidan
  • anti stress
  • anti penuaan
  • anti keradangan





bagi yng ingin mencuba..
bole la email ke

glaminmycloset@gmail.com

bole COD di Nilai , Bangi

Nuffnang Ads

Press

 

Template by BloggerCandy.com