Tuesday, 23 December 2014

CALA QISYA DI BANGI!!!!

Assalammualaikum wbt

hai semua!!!ummi nk share news yg sgt best ni!!!
heee..sape pemintak calaqisya mmg hangpa semua suke hokeyyyy
sape je xnk kenal brand calaqisya?? ummi sendiri byk collections calaqisya ni..hehehe

nk tau..deme akan bukak branch kt BANGI!!!! bila???
insyaallah END JAN 2015!!!

mana tau??follow IG deme ye

jom bersedia utk shopping
xsalah berfesyen jika masih menutup aurat dan ikut syariat ALLAH

till then,
xoxo


p/s: ummi pun masih blaja utk istiqamah

Friday, 19 December 2014

Small laundry room-IDEA

Assalammualaikum wbt

hai semua :) wah!!! skng ni mmg semuapakat nk shoppingkan...lagi2 de fest kt pwtc tu kan :)
ok..jom reda2 kan mood shopping..jimat2 utk byr yuran ukm ummi :P

nk shared idea psl small laundry room ummi :P..ok..sape pnh bc post ummi..mmg akan nmpk gambaran.
but wat if yg xpnh baca??meh click ni laundry room tecik
ok..mmg very the smallest area...very tau!!!huhuh
sbb mmg tgl area tu shj ye :(

so...ummi dh mintak tlg abi design guna 1software ni..hasilnyaaaa

  • bubuh 1 washing machine
  • 1wall cabinet utk simpan sabun semua
  • xbubuh dryer sbb mhl kot..:P bubuh cm bakul utk isi baju kotor
  • dinding yg xnmpk tu..ummi nk bubuh cm rak utk sidai bj yg kecik2, tudung etc :)
  • air ventilation???ohhhh..jgn wsau..sbb grill ummi mmg ummi tempah siap2 utk air circulation :) de rezeki lebih..ummi bubuh baby fan :)
ok..now..mana semua kite nk cari rack semua tu...hehe!!!!
IKEA la :)

nah!!

rm9.90

rm 129
ni xtau price..ehsan google :)

 till then,
xoxo

Wednesday, 17 December 2014

Pengorbanan seorang anak-AISY

Assalammualikum wbt

hai semua :)
ummi akn ke ganu lagi utk site ummi..so, aisy terpaksa berkorban lagi..demi phd ummi :(
tq aisy..sbb cuba faham ummi..tq allah sbb bg kekuatan pada ummi n aisy..
insyallah ummi akan ke sana tgh Jan 2015 nnt selama 1mggu.

skng ni ummi dh cuba  buat
  • ajar aisy susu fm. wpun aisy xminum..
  • still pump utk daily stock aisy :) alhamdulillah masih ada..tq allah
  • tgh pk cmne nk wean off nnt..Feb 2015 ni aisy genap 2thn kan..so, kena prepare la
  • berusaha utk pastikan data collection ummi lbh baik dr yg lepas..insyaallah :)


semoga ape yg ummi plan ni, menjadi dgn izin allah :)

rite now, ummi kena kuatkn mental  la :)
btw, jom pump susu :)


till then,
xoxo

Thursday, 11 December 2014

Mini Coffee Bar IDEA

Assalammualaikum wbt

hai semua :) sihat? jom kite usha2 idea utk mini coffee bar :)

jap..kite tgk dulu pic..then, kite pk mn nak carik bahan pulak ye :P




ni ummi google kat sini

rasanye meja gitu bole carik kt ikea, cavenzi etc kan, :) coffee maker dh de..yahoooo...then carik wall shelf tu je  :)

so, kwn2 cmne???suke x?bole la kite sesama buat ye..kt sudut kecik je..heeee..insyaallah akan diusahakan.

till then,
xoxo

Wednesday, 10 December 2014

WISHLIST 2015

Assalammualaikum wbt

ni antara wishlists ummi utk 2015 :)

  • mmg byk kena pk n kena korban...cm aisy..huhuhu..bln 2 ni cukup umur aisy 2thn...abi suh putuskn susu..ummi sedih..abi ckp..utk phd n utk aisy jugak :( hanya allah je yg tau sedih ni cmne.. ye mmg ummi de ajar susu fm..tp mmg xminum..dummy je kt teacher..letak botol dlm mulut..walhal xminum :(
  • bab deco mendeco ni mmg kena well prepared dr skng :P mcm kayo kan :P krik..krikk.krikkk...tp ummi cuba elakkan beli sofa...beli jati..tahan lama :)
  • saving $$$$$ memang perlu since ummi ni shopaholic n plan nk beli gelang tangan lak pulak :P

korg cmne???dh ready utk 2015??? :)


till then,
xoxo


Tuesday, 9 December 2014

DOORGIFT DODOL GULA KABUNG TRADISIONAL

Assalammualaikum wbt semua :)

hai...sihat?alhamdulillah sihat kan...
frens, ummi nk share idea psl doorgift ni..doorgift kali ni mmg CLASSIC tau...
YYYYY..sbb it's a DODOL GULA KABUNG TRADISIONAL

NAK RASA DODOL GULA KABUNG TRADISIONAL PILIHAN DI-RAJA PAHANG?
Jarang balik kampung nak beli dodol?
Kat mana nak dapat kalau duk KL, KT, KB?
Rasa original ke?
OF COURSE! ni la dodol tradisional GULA KABUNG KAMPUNG BUDU yang paling hebat. Siapa tak rasa dodol gula kabung KAK PAH memang rugi wehhh!

Sebab ape?
  • Produk Kak Pah dah di ketahui umum kelazatannya (boleh tanya orang sekitar Budu dan Benta)
  • Dodol Kak Pah ni selalu di order untuk Istana Pahang! 
  • Produk berkualiti di jamin Halal dan semua dari sumber semulajadi.
  • Tanpa sebarang pengawet 
  • Semestinya mengunakan gula kabung yang maksimum untuk setiap bekas dodol! 
 

Dijual dalam bekas, 1kg,
1/2 kg dan bekas kecil DOOR GIFT. Penghantaran ke seluruh Malaysia.
Jom order sekarang! Sms: 01129340600. Tempahan untuk hari perayaan pun semestinya boleh.
Kalau mak anda sukakan dodol, beli lah, dia mesti happy gila!

till then,
xoxo

p/s: nnt ummi upload pic dodol lg ye :)

Nuffnang Ads

Press

 

Template by BloggerCandy.com