Friday, 23 December 2016

Ke NGC di Kuantan

Assalmmualaikum wbt


hai semua :) ok, ni cite throwback..heee...lebihkurang sebulan ke Bandung, 14 Nov 2016, umi kena p present paper kt Kuantan pulak..heee..mmg peluang la kan si aisy ni :)
berjalan sj...perjalanan phd ni rs nk meraung!!...huuuu

ok, back to the story ye....perjalanan dr rumah ke kuantan agak mencabar sbb hujan sepanjang jln..pastu aisy pulak, cm biasa la...drama memanjang..heee..so agak lama nk smp kuantan tu...

tp alhamdulillah, smp jugak kt Kuantan...trs kami check in..solat semua n trs ke bilik seminar :)
berdebar sbb esok tu umi nk kena bentang paper umi..ketaq xigt!!!.hehehe....tapi alhamdulillah..tq prof!!! sbb slalu bantu student tua yg malas ni..tq allah sbb sentiasa buka jalan utk umi.. tq abi n aisy :)

ok, lps je bentang paper tu kan, ptg tu kami ke Teluk Cempedak..ya allah!! cantik nya permandangan kt sini..sgt tenang!!! last umi p TC ni, ms 1st year which in year of 2004 kot. lama kan..heee.. trs rasa berumur sgt...




Kat TC ni, aisy gembira sgt sebab bebas kan berlari2...pastu seronok sgttt!!! wpun byk monyet..heee
punya la aisy main lari2 tetiba, terjatuh trs basah..hehehe...sempat umi amik vid..bile umi tunjuk die vid tu..trs die xmo tgk sbb nnt umi gelak..die malu..h :P heee umi suke sakat aisy ni..hehehe...
trs umi beli baju la..sbb xbwk baju spare..heheheh.... pastu nk pujuk pulak, umi pun blnja ice blended n donut. :) alhamdulillah aisy ok... otw nk balik hotel, mmg plan nk bwk aisy mkn malam..tp die dh tertido..makanya, umi n abi je la makan...elok je nk smpai hotel di bangun trs mintak banana!!!
mana nk carik ni nak oi??? kami pun ronda2 la kt area situ, alhamdulillah dpt la beli banana :) gembira xterkata si kecik ni...

esok nya pulak, otw nk balik rumah kami ke Petrosains Playsmart, Kuantan...
Masyaallah mmg best!!..umi n abi rs cm back to school!!! sgt seronok...kami yg terlebih jakun..heheh..asiy dh tentu sakan berlari mencuba semua yg ada kt situ... ms kami p sana, ade rombongan/slot budak2 dr tadika di sana :) mmg menarik la...sbb kt situ, staff Petronsains Playsmart memberi taklimat tentang apa yg ada, bagaimana semua yg ada di situ berfungsi..Staff ni sgt peramah, wpun budak2 tadika..tapi taklimat yg disampaikan mudah difahami..tidak terlalu teknikal..
Logiknya, mereka kaitkan dgn kehidupan kita...secara realitinya mmg berlaku.. :)

Maaf sgt sbb umi xsempat nk snap byk sgt gambar kt sana..huhu





Utk kwn2 yg bercuti kt sana, bole la bwk anak2 ke sini ye..PERCUMA!!!
ok, kt bwh ni umi pinjam maklumat dr web Petronsains Playsmart ni






till then,
x0x0

No comments:

Post a Comment

Nuffnang Ads

Press

 

Template by BloggerCandy.com