Tuesday, 28 March 2017

Bye Bye MARCH

Assalammualaikum wbt

hai semua :) lm nk ngomel kt sini heee..almost a month kan...opsss MARCH pun nk abis dh..huhuhu
so far umi ok.:) korg cmne? ok nk gebang jap sepanjang FEB to MARCH ni heheh...





umi sibuk ngn zumba hahaha..konon nk kuruih sblm raya  hahaha  :P pastu umi sibuk dgn MARYAMKHADIJAH hehehe...ape tu? ni ig kwn umi, di jual shawl :) umi suka sgt pakai.. even p zumba pun umi pakai :)






feb sgt kejap sbb bz ngn study heheh..ye ke? heheh ye la since prof pun sgt mendesak suh siapkn keje hehehe...



Bulan ni pulak, sibuk la mcm2 hal eheh...dgn parents umi p umrah :) alhamdulillah dh selamat pun pulang ke malaysia..pastu kan aisy pulak kurang sihat...ya alllah hai..nnt umi kupas lebih lanjut.huhuh..tp now alhamdulillah dh sihat..Tapi Jumaat ni de follow up ngn doc :)
pastu kan umi sibuk dok pulun tempah baju raya..heheh :P pastu Khamis ni de fashionshow utk MekKembang pulakk..yeay!!! :) seronok sgt!! teruja nk p tau  :) bab study pulak, alhamdulillah wpun slow heee dpt gak siapkn task heheh...almaklumlah student tua  :)



ehh nnt kite sambung lg ye


till then,
x0x0

Thursday, 16 February 2017

My New Me :)

Assalammualaikum wbt

Hai semua..ehh dh tengah Feb kan..cepat je masa berlalu kan...wpun cket lg nk ke March, tp umi nk add on satu lg azam tau..Bukan AZAB :P



Ini la azam utk bulan ni..target berjaya utk misi  #journeyto50kg sebelum raya.. insyaallah..seiring dgn target rakan2 lain :) utk sihat ye..bkn sbb nk jd model hehehe... sorry umi melawak je :)


So far, mmg meal plan dan aktiviti yg umi lakukan membantu umi utk kurangkn berat badan ni :)
umi de caoch yg bole guide umi.umi de geng whatsApp n geng firness yg slalu bg dorongan utk umi..plg best ialah umi ade abi n aisy yg slalu hantar umi p fitness class :)


tq guys :-*




till then,
x0x0

Wednesday, 15 February 2017

Happy Birthday My Son

Assalammualaikum wbt







Hai semua..sihat??umi cm kurang sihat cket..sbb kurang minum air..Hopefully korg sume sihat n jg pemakanan ye..Ok, on 3rd Feb, umi celebrate birthday aisy awl 4hari..sbb kebanyakkan bakers area nilai n putrajaya sume xamik order..huhuh...so, umi decide la utk awlkn sedikit.. cm biasa la, ank sorg ni mmg panjang akal..siap gado ngn umi sbb nk kek Transformer tu yg besarrrr...omai...Haruslah mahal kan..umi dh peluh2 pk ni..esok tu umi mintak maaf la sbb termrh hahahah..nakal x umi ni? :P

Esok tu umi pujuk la...utk tukar theme die..umi ckp superman ok x? and he said YES!!! lega umi...tp masalah lain pulak...bakers pulak..rege melangkaui bajet umi...Tapi alhamdulillah...umi jmp bakers kt area BANGI ni..alhamdulillah...murah, cantik kek tu dan SEDAP tau!!!... Since 3rd feb tu birthday mika (kwn aisy), umi pun deal ngn mama mika utk bwk food lain pulak...hee...umi order meehun singapore dr geng zumba..hehehe nmpk x???wpun p zumba, business mesti ade tau..heheh umi main terjah je p tnye n trs set dgn die psl meehun..hasilnya xmengecewakan tau!! :)

ehh.. kecoh pulak um ni kan..jom layan simple celebration but very happening!!!


his birthday cake :)

aisy with his bff mika :)


his lovely friends 

mee hoon sngapore yg delicious

till then,
x0x0


p/s:nnt umi cite psl geng zumba :)

Monday, 13 February 2017

DROPS OF YOUTH™ YOUTH CONCENTRATE 2nd bottle :)


Assalammualaikum wbt 

Hai semua...lm dh kot x update blog yg suram ni heee..mmg mcm2 berlaku...plg best ialah Aisy dh 4tahun..ni nnt umi cite :) Tapi psl DROPS OF YOUTH™ YOUTH CONCENTRATE ni, this is my 2nd bottle ye..Yang sblm ni dh nk abis..so, umi beli la yg botol kecil sedikit :) sbb ape umi repeat? 
Sebab, sesuai dgn kulit umi..cara pemakaian pun mudah..bile bangun pagi nk cuci pun mudah..Rasa kulit lembap je :) dan tak kering mcm sblm ni :) tp pd masa yg sama umi minum air 2-3l sehari :)



Benefits product ni, xlarat dh nk cite lg sbb dh byk kali update psl ni :P . SO, utk geng yg mempunyai masalah yg sama, mgkn bole try product ni ye :) nk raya kan nnt so, umi nk jg kulit kononnye :P
walhal ganti pun xabis lg :P


till then,
x0x0


nnt umi cite lg psl skincare yg lain ye :-*

Tuesday, 10 January 2017

January 2017

Assalammualaikum wbt :)

hai semua...Happy New Year!!! yeayy...dh masuk minggu ke2 tahun ni kan...





So far, sume berjalan lancar..progress study umi pun mmg cun..sbb rajin dtg UKM n buat keje :P
heee...lagipun now, mggu exam kan..so, abi mmg pulun je dgn study group die..heheh.
paling pun ialah...umi non-stop makan...heheh...

saje nk ngomel kt sini..heheh..psl bodyshop tu nnt umi review lagi tau...so far nmpknye ok dgn kulit umi n abi pun puji sesuai...n now pulak tgh try scrub Himalaya.hee...skrng ni byk kes pasal skincare yg banyak kt pasaran mcm cendawan tumbuh...tapi kite xtau samada lulus KKM atau x...
So, umi amik langkah paling selamat ialah beli product yg de kelulusan KKM dan sesuai dgn kulit umi..Ini bole mengelakkan kerosakan kulit muka kite n kurangkan pembaziran duit :)

ehh..panjang pulak ngomelan umi kan..hehhe..sat, nk bubuh kata2 semangat utk semua :)





till then,
x0x0


p/s: about the STEP tu, jgn pernah kite bandingkan STEP kite dgn org lain sbb xsemua sama tp igt yg Allah ada utk tolong kite
:-*

Nuffnang Ads

Press

 

Template by BloggerCandy.com