Wednesday, 24 May 2017

Ramadhan Mubarak

Assalamualaikum wbt

hai semua...xbape lama je lagi kite nk sambut kedatangan Ramadhan  :)
alhamdulilah dh selamat aboh ganti puasa  :P 
so, tahun ni kite pulun lagi ye...actually tiap bulan de keistimewaan masing2.. apapepun, niat kerana Allah :) insyaallah dipermudahkan dan diberkati oleh allah :)

tahun ni last umi cuti di bulan ramadhan ni since sept ni nk naik keje dh..huhuh...so, umi manfaatkan betul2 cuti umi...cm biasa, akan beli keperluan utk berbuka hujung mgu atau sblm balik rumah supaya xbazir dok dlm peti ais lelama tu heeee... n masak dlm kuantiti yg sederhana..mksd umi ialah sekali makan je abih xperlu bazir2...sbb umi n abi je yg mkn beria...aisy ni, die makan je ape kami makan kecuali yg pedas2 heee...so agak mudah untuk umi nnt :)

kat sini umi nk share pengalaman umi ms BF aisy, jgn takut if susu kite drop tau sbb ade hikmah tau...yg penting kite amik makanan n minum dgn secukunya especially air masak tu :) ms umi dulu, mmg time buka makan nasi etc la..n sebelum tdo mmg minum air masak je...bangun sahur minum la susu ke milo ke nk mkn vitamin memacam pun tp jgn lupa bilas tekak dgn air masak..n pump susu mcm biasa..igt tau, mindset kite tu :) n yakin dgn rezeki allah :)

heee gitu la pengalaman umi, 

ehh jap nk share something here wpun umi tau sume dh tau perkara ni :) moga bermanfaat utk kita :)





till then,
x0x0



salam ramadhan sume :)

No comments:

Post a Comment

Nuffnang Ads

Press

 

Template by BloggerCandy.com